Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursa'da Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkeş'in liderliğini yaptığı 3 ayrı organize suç örgütünün faaliyetlerine son verildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda örgüt liderlerinin de aralarında bulunduğu 47 şüphelinin gözaltına alındığını dile getirdi.

Operasyonların, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Yerlikaya, organize suç örgütlerinin işletmelere resmi yollarla ortak olup, daha sonra tehdit ve şiddet kullanarak işletmelerden el çektirdiklerini, haksız menfaat sağladıklarını ve çeşitli suçlar işlediklerini belirtti.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: Bir askerimiz şehit oldu Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında çok sayıda çelik yeleğin ele geçirildiğini ve ayrıca 15 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tüfek ile suikast kalem tabancanın da ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere, milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizlerle."