Konya ilk 10 'a girdi. 74 ilde bulunan santrallerle birlikte biyokütle ve atık ısı enerjisi 2 bin 380 megavat kapasiteye ulaştı. Konya sahip olduğu kapasite ve elektrik üretimiyle birlikte yüzde 7. sırada yer alıyor.

104 bin 487 megavata ulaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı derleme yaptı.  Türkiye'nin elektrik kurulu gücü, nisan sonu itibarıyla 104 bin 487 megavata ulaştı. Biyokütle ve atık ısı enerjisinin toplam elektrik kurulu gücündeki payı, yüzde 2,27 oldu.
3.9 milyon ton...
 Toplanabileceği değerlendirilen atıklar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Biyokütle Enerjisi Potansiyel Atlası verilerine göre; toplam ekonomik enerji eşdeğeri yaklaşık yıllık 3,9 milyon ton eşdeğer petrol olarak hesaplanıyor.

Geliştiriliyor

Teknolojiler, su, rüzgar ve güneş gibi doğal kaynaklardaki enerjinin modern hayatta kullanılabilir enerji formuna dönüştürülmesi için geliştiriliyor. Atıkların enerji üretiminde kullanımı da artıyor.

2 bin 380 megavat kapasiteye ulaştı.

Türkiye'nin neredeysetüm bölgelerinde biyokütleden ve atık ısıdan elektrik üretimi yapılabiliyor. Biyokütleden elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 74 ilde bulunan santrallerle 2 bin 380 megavat kapasiteye ulaştı.
Önemli katkı sağlanıyor
Enerji türü, "Atık ısı" olarak adlandırılıyor. Ayrıca enerjiyle, elektrik üretimi yapılması mümkün. Böylelikle ücretsiz yakıt kullanılarak elektrik üretiliyo bu da çevre duyarlılığı açısından önemli katkı sağlıyor.

Konya 7. sırada yer alıyor
Türkiye'de, toplam 48 ilde 10 megavat ve üzerinde atık ısı ve biyokütle kapasitesi bulunuyor. Elektrik üreten en yüksek kapasiteye sahip 10 il ise 1.İstanbul,
2.Ankara, 3.Manisa, 4.İzmir, 5.Afyon, 6.Adana, 7.Konya (81,6) ,8.Balıkesir ,9.Samsun ,10.Bursa arasında yer alıyor.