Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, dün Erzurum’da maruz kaldığı taşlı saldırının ardından bugün Konya’da halkla bir araya geldi.

Anıt Meydanı olarak duyurulan buluşma yerin son anda Stad Caddesi olarak değiştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya'da mitinginde; dün Erzurum'da kendisine saldırıya değinerek, "Bir avuç insanın çıkar dünyası bitiyor. Bir avuç insanın sömürdükleri memlekette o kapılarını kapatan bir millet geliyor. Onun için çıldırdılar. Çıldırmaya devam etsinler. Onları çıldırtacağız ama millet kazanacak. Onların taşları, bu memleketin insanına, bu milletin huzuruna, bu milletin hoşgörüsüne atılmıştır. Sakın korkmayın" dedi. İmamoğlu, ayrıca; "Konya'da burada görev yapan polislerin ayaklarına taş değmesin. Bu süreci hazırlayan bütün emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum. Hepsinin ailelerine selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum" diye konuştu.

Sözlerine devam eden İmamoğlu, "Sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz. Bugün bir kez daha ülkemizin manevi merkezinde olmak, siz değerli Konyalılarla birlikte olmaktan çok mutluyum" diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, sözlerinin devamında Erzurum'da yaşanan taşlı saldırıya ilişkin şunları kaydetti:

"Öyle bir birleşeceğiz ki adını 86 milyonun birleşmesi. Bir kişi bile açıkta kalmayacak. Bir kişi bile dışarıda kalmayacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz.

Sizlere Erzurum'dan selam getirdim. 150-200 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Hepsini konuşacağız. Çünkü bana değil, millete ve demokrasiye taş atıldı.

Zor zamanlardayız. Sizi provoke etmeye kalkanlar olacak ama burada bir genç hanımefendinin yazdığını okuyayım: Onlar taş atsın, biz gül ile karşılık vereceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar.

Aldatanı da aldatılanı da iyileştirmeye geliyoruz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak. Bu memleketin insanları her daim iyiliğin kazanmasını sağlamıştır."

"150-200 kişinin Erzurumlu'yla zerre ilgisi yok"

"Erzurum Valisi, 5000 polisimizle bize hiçbir sorun olmayacağı teminatını verdi. Giderken yolda biz ne yazık ki bir emniyet tedbiri görmedik. Ve malum izlediniz, vatandaşlara seslenirken öbür taraftan 150-200 kişi üstümüze taş atmaya başladılar. Gözümün önünde çocukların, kadınların ve yaş almış insanların yaralandığını gördüm. Valiyi, emniyet müdürünü göreve davet ederek oradan ayrılmak zorunda kaldım.

Türk bayraklarıyla milletini selamlayan benim güzel insanlarıma taş atan bu 150-200 kişinin Erzurumlu'yla zerre ilgisi yoktur. Bu ortamı, o meydanı taşlarken süreci seyreden ve bir şey yapamayan emniyet güçlerine emri veren emniyet müdürüdür. Başka kimse olamaz, çok net. O gün orada yaşananlarda yüzü kızarık, ağzı kuruyarak öfkeli konuşan bir belediye başkanı vardı. Kendisini tanırım. Bakın ne belediye başkanı ne vali ne de emniyet müdürü Erzurumlu'ya yakışan davranışlarda bulunmuştur. Yakışmamıştır. Hakiki Erzurumlu'ların nasıl üzüntü duyduğunu biliyorum."

"Mahkemede hesap verecekler"

"Bir hafta kaldı, bir hafta. Bir hafta sonra kışkırtıcı, bölücü, saldırgan diller, akıllar evine gidecek. Mahkemede hesap verecek.

15 Mayıs'tan sonra valiler, devletin valisi olacak. Emniyet müdürleri, devleti emniyet müdürü olacak. Bunlar bugüne kadar milleti fakirleştir, cahilleştir, böl, parçala, yönet devri yaptılar. Bu devri sona erdireceğiz.

Benim milletim, siyasi görüşü ne olursa olsun kucaklaşmayı, bir arada olmayı başaracak. Bu milletin birliğini, dirliği, bir arada olmasını bozmaya çalışanlar da evine gidecek."

Konya'da provokasyon girişimi

İmamoğlu da konuşması sırasında kitleyi sakinleştirmeye çalışarak, "Sokaktaki kandırılmış, aldatılmış bir avuç kızgın, azgın gruba aldanmayın. Onlarla sakın kavgaya girmeyin. Hiç umursamayın. Sakin olalım" dedi.