Uzayla buluşacak ilk Türk açıklandı. O şanslı isim  Alper Gezeravcı oldu.

İşte Türkiye'de uzaya gidecek olan ilk Türk... Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaya gidecek olan ilk Türk'ü söyledi.

İşte asil ve yedek üye...

Erdoğan; " Yolumuza yeni müjdeler ve yeni başarılarla devam edeceğiz. Bundan iki sene önce küresel uzay yarışında ülkemizi üst liglere taşıyacak Milli Uzay Programı'na açıklamıştık." diye hatırlatmalarda bulunup, daha da projelerini geliştirmeye devam ettireceklerini açıklamaya devam etti. 

"2 uzay yolcumuzu belirledik"

Erdoğan müjdeyi vererek; "Mayıs ayında başlattığımız süreçte 1 asil 1 yedek, 2 uzay yolcumuzu belirledik." diyerek açıkladıklarını dile getirdi. " Öncelikle uzay yolcusu olmak üzere başvuranlara teşekkür ediyorum." diyere teşekkürlerini sunan Erdoğan, "Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız ISS'te 14 gün kalacak."  diyerek; uzay görevine çıkacak Türk'ün ne kadar kalacağını bildirdi.

"13 deney gerçekleştirecek"

Erdoğan, "Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 deney gerçekleştirecek." dedi ve ne kadar deney gerçekleştireceğini de ayrıca belirterek açıklamalarına devam etti.

 "Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023'ün son çeyreği. Vakit geldi. Bayrağımızı uzayda gururla taşıyacak uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotudur. Yedek seçilen Cihangir Atasever kardeşimiz de ROKETSAN'da bir sistem mühendisidir." diyen Erdoğan, sözlerini bu şekilde bitirerek, ilk uzaya çıkan Türk'ün ne kadar değerli olduğunu bildirdi.