Moriwaki, Marmara Bölgesi için "Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çanakkale'deki depremin etkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Moriwaki, Marmara Bölgesi'ndeki riskin altını çizdi. "Her an olabilir, özellikle Marmara Bölgesi'nde dikkatli olmalıyız" diyen Moriwaki'nin bu uyarısı, bölgedeki deprem riskinin önemini bir kez daha vurguladı.

Konya dahil 71 ilde "Mercek-16" operasyonu: 959 kişi gözaltına alındı Konya dahil 71 ilde "Mercek-16" operasyonu: 959 kişi gözaltına alındı

Amasya'da bir etkinlikte konuşan Moriwaki, "Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde. Artık hazır olunsun" ifadeleriyle önemli bir çağrıda bulundu.

Yoshinori Moriwaki, binaların zemin yapısı ve yaşam üçgeni yönteminin deprem riskini azaltmada kritik öneme sahip olduğunu vurgularken, aynı zamanda her evde bulunması gereken bir deprem çantasının önemine de dikkat çekti. Bu çantanın içinde gerekli olan tüm malzemelerin bulunması, deprem anında hayati önem taşıyor.