Et kurumu kasaplara et tedarik edecek. İmzalanan protokolle birlikte kasaplara uygun fiyatlı et satışı sağlacak olup kırmızı et fiyatlarında yakın zamanlarda ucuzlama bekleniyor.

"Uygun fiyatlı kırmızı et satılacak"

Kırmızı et fiyatları için yeni bir haber geldi. Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında protokol imzalandı ve böylelikle  kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satılacak.

Kıymanın kilosu...

ESK'nin internet sitesinde açıklama yer aldı.. Kurum, tüketiciyi korumaya yönelik tedbirlerle birlikte kasap esnafına da kırmızı et tedarik edecek.Ayrıca kasaplarda kıymanın kilosunun 200-210 TL, kuşbaşının ise 220-230 bandında satılması bekleniyor.

Tüketiciye uygun fiyatta kırmızı et satışı

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı protokol imzaladı. Federasyona üye olan  kasap esnafına et tedarik edilecek, tüketiciye uygun fiyattan kırmızı et satışı sağlanacak.

Siparişler karşılanabilecek

Türkiye Kasaplar Federasyonu yazılı açıklama yaptı. ESK tarafından ithal edilen karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etler, federasyona üye kasaplara, kurumun uygun görmesi halinde kombina, kesimhane, depo gibi yerlerde satılacak. Ayrıca başvurular, federasyona üye kasaplar ile faal kasaplar tarafından ESK'nin ilgili kombina müdürlüklerine yapılabilecek. Müdürlükler tarafından belirlenecek günlerde, stok durumunun müsait olması halinde siparişler karşılanabilecek.