Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu, Erzincan'da vatandaşlara seslenerek: "Kadınların hesabına para yatıracağız. Kimse kimsenin durumunu bilmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek." diyerek, kadınlara hitap etti.

Erzincan'da vatandaşa seslendi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Erzincan'da önemli açıklamalarda bulunarak; vatandaşa seslendi.

"O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız"

Kılıçdaroğlu, sözlerine başlayara:  "Anadolu'da fabrikalar olacak, insanlar çalışacak. Erzincan'ı demirağlarla Trabzon Limanı'na ulaştıracağım. Burada bir zamanlar Sümerbank'ın iplik ve dokuma fabrikası vardı. Binlerce insan çalışırdı. Neden kapatıldı bu fabrika? O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Şeker fabrikası özelleştirildi. 6000 kişi çalışıyordu şimdi 250 kişi çalışıyor. Bu mudur milliyetçilik?" diyerek; tepkisini gösterdi. Kılıçdaroğlu, ayrıca fabrikaların tamamını yeniden yapacağını da vurguladı.

"Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım"

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu:  "Siyaset zenginleşme, köşeyi dönme aracı değildir. Siyaset halka hizmet etmektir" diyerek, siyasetin tanımını vurguladı. Kılıçdaroğlu,  "Eşimin yüzüğüne kadar her şeyi açıkladım" dedi. Devam ederek: "Sizin vergilerinizi cebe indirenler köşeyi döndüler. İki grupla karşı karşıyayım. Birincisi 5'li çeteler; devletin bir kanatı onlara hizmet ediyorlar. İkincisi; uyuşturucu baronları; onların kökünü kazıyacağım" dedi ve uyuşturucu baronlarına dikkat çekti. Vatandaşı rahatlatan konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağını söyledi.

"Para yatıracağız"

Kılıçdaroğlu,  kadınların hesabına para yatırılacağını belirterek:  "Kadınların hesabına para yatıracağız. Kimse kimsenin durumunu bilmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bizim belediyeler çiftçilere her türlü yardımı yapıyorlar; hibe desteği, tohum, su desteği veriyorlar. Üreticilerin ürünlerini belediyelerimiz satın aldı. 11 büyükşehir belediyemiz yardımı yapmak için yola çıktı ve görevlerini yapıyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu, gizliliğin esasına önem verdiğini de ayrıca dile getirdi.

"Para almayacağım"

Kılıçdaroğlu, depremzedelere hitap ederek: "Depremzedelerin evleri, dükkanları yıkıldı. Evlerini yapacağım ama 20 yıl taksitle değil. Bir kuruş almadan evlerini teslim edeceğim" dedi. Evlerini teslim ettiğinde para alınmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, depremzedeleri rahatlattı.

İşsizliğe son

Kılıçdaroğlu, gençlere de ayrıca hitap ederek; başka yerlere gidip iş bulma mücadelesinde sona gelindiğini ve işsizlik sorununu çözeceğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ayrıca  emeklilere Kurban Bayramı'nda 15 bin lira ikramiye vereceklerini hatırlattı.

"Yargıya teslim edeceğim"

Kılıçdaroğlu, son olarak:  "Sinan Ateş'in katillerini bulacağım ve yargıya teslim edeceğim" diyerek; Sinan Ateş'i de ayrıca andı.