Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarını sosyal medya hesabından paylaşarak, Yalova merkezli Kocaeli, Sakarya ve Bursa'da yapılan operasyonlarda "Çakar" adıyla bilinen suç örgütünün kökünün kazındığını açıkladı. Yılmaz ve Erdem Çakar'ın liderliğindeki bu örgüt, 8 üyesiyle birlikte gözaltına alındı.

Operasyonun detaylarına göre, suç örgütü üyeleri Altınova ilçesinde oto lastik, petrol istasyonu işletmeciliği, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği gibi sahalarda faaliyet gösteren kişilere yönelik faiz karşılığında tefecilik yaparak suç işlemişlerdir. Borçlu duruma düşen esnafları tehdit ederek senet imzalatıp, mülklerine, araçlarına ve işyerlerine el koymuşlardır. Ayrıca, sanal şirketler aracılığıyla sahte faturalar düzenleyerek ticari dolandırıcılık da yapmışlardır.

Yerlikaya, operasyonlarda ele geçen deliller arasında 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 av tüfeği ve önemli miktarda Türk lirası, senet, çek, tapu ve dijital materyal olduğunu belirtti.

Türkiye, AKKA'dan resmen çekildi! Resmi Gazete'de yayımlandı Türkiye, AKKA'dan resmen çekildi! Resmi Gazete'de yayımlandı

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları düzenleyen polisleri tebrik eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, tek tek kafese koyacağız."