Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'ta halka seslendi. Kılıçdaroğlu,Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşma yaptı. Konuşmasında, herkesin yaşam tarzına ve  inancına saygı duymayı ilke haline getirdiğini belirtti.

"Adalet içinde yerine getireceğim"

Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlayarak;  "Hiç kimseyi kimliğinden dolayı ötekileştirmemeyi, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına saygı duymayı, insanı insan olarak kabul edip ona hizmet etmeyi, ayrımcılık yapmamayı temel ilke olarak kabul ettim ve bunu adalet içinde yerine getireceğim. Size sözüm sözdür" dedi. 

Kılıçdaroğlu, herkesin eşit olduğunu, ayrımcılık yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşlara adalet için söz verdi.

"Yapacağımız şey değiştirmek"

Kılıçdaroğlu, "Bakınız son 5 yıla göre gelirimiz düştü mü? Son 5 yıla göre hayat pahalılığı arttı mı? Pazara çıkamıyorsunuz, sorunlarınız var. O zaman eğer 5 yıldır, 10 yıldır, 15 yıldır bizim sorunlarımızı çözemedilerse, bizi birbirimize düşman eder hale getirdilerse o zaman yapacağımız bir şey var, değiştirmek. Değiştirmek kadar güzel bir şey yoktur. İktidarı değiştireceğiz. Daha ahlaklı, daha temiz, daha güzel bir iktidar getirmek hepimizin ortak görevidir" diyerek değiştirmenin önemini vurguladı.

"15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz"

Kılıçdaroğlu, "Bazı emekli kardeşlerim demiş ki, 'Kılıçdaroğlu geldi, güzel ama hiç 15 bin liradan söz etmedi. diyerek açıklamada bulundu. " Ağzımdan çıkan bir söz mutlaka yerine gelecektir." dedi ve ilgiyle dinleyen vatandaşlara güven verdi. "Emekli kardeşlerim üzülmesinler; ben 2015 tarihinden bu yana bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda en az asgari ücret kadar birer aylık ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Vermediler, düşük verdiler. Şimdi diyarlar ki asgari ücretin biraz altında verdiler, emekliye zam yaptık diyorlar. Adalet, adalet, kişinin emekli olması ne demektir. Oyunuzu kullanacaksınız, Bay Kemal'i Cumhurbaşkanı seçeceksiniz, Kurban Bayramı'nda bankaya gideceksiniz, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Yavaş ve İmamoğlu'da Kars'ta

Kars'ta olan programa Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta katılım gerçekleştirdi. Katılıma Karslı vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi vardı.  Kılıçdaroğlu milletvekili adaylarını, vatandaşlara tanıttı ve Kars'tan ayrıldı.