CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, vatandaşlara Sinop'ta seslenip; "Gençler size sözüm var. Torpili bitireceğim. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hukuk olmaz." diyerek gençlerin ilgi odağı oldu.

Sinoplulara seslendi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, bugün de Sinoplularla bir araya gelerek; Sinoplulara seslendi. Kılçdaroğlu'nun yanında Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal da vardı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları: 

"Alın teri dökenlerin hakkını alamadıklarını biliyorum"

Kılıçdaroğlu, "Sizden sadece bir şey istiyorum. Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Alın teri dökenlerin hakkını alamadıklarını biliyorum. " diyerek; alın teri döken vatandaşların hakkını alamadıklarını belirterek, onları anladığını dile getirdi.

"Devletin dini adalettir"

Kılıçdaroğlu, ayrıca sözlerine devam ederek; gençlere söz verdi ve "Gençler size sözüm var. Torpili bitireceğim. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hukuk olmaz. Adaletin olmadığı yerde beşli çeteler cirit atar." diyerek; devletin dinine dikkat çekti, adaletin olduğu yerde hukuğun olduğunu ayrıca dile getirdi.

"Demokrasiyi güçlendirmek zorundayız"

Kılıçdaroğlu, sözlerine devam etti ve demokrasiyi güçlendirmek zorunda olunduğuna dikkat çekerek; "Demokrasiyi güçlendirmek zorundayız. Çok ayrıştık, kamplara bölündük. Türkiye bunu çekemiyor. Beraber olmak zorundayız. Birlikte olmak zorundayız." dedi ve beraberliği, birliği vurguladı.

"Türkiye artık büyüsün"

Kılıçdaroğlu, son sözlerinde: "Bizim babalarımız, dedelerimiz  milli kurtuluş savaşını beraber vermişse bu ülkeye de demokrasiyi beraber getirmek bizim boynumuzun borcudur. Kamplaşmadan, kutuplaşmadan, kavga etmeden Türkiye'yi şaha kaldırmak zorundayız. Sizden bir isteğim var. Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin artık. Yeter artık. Türkiye artık büyüsün, Türkiye artık gelişsin, Türkiye artık şaha kalksın. Bunların hepsi mümkündür." diyerek; Türkiye'nin şaha kalkmasının, gelişmesinin mümkün olduğunu ayrıca dile getirdi ve demokrasiyi birlikte getireceğimizi vurguladı.