Kızılay, çadırları satmasıyla gündeme gelmişti. Şimdi ise kan stoğuyla gündemden düşmüyor. Kızılay'da kan stoğu düşüş yaşamıştı, hâlâ yeteri kadar kan toplanamadı.

İstenilen seviyeye gelemedi

6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli deprem yaşanmıştı. Üçüncü gün ise Kızılay'ın  çadır ihtiyacı olduğu halde başka kurumlara çadır sattığı ortaya çıktı.  Kızılay’da ulusal kan stokları büyük seviyede düşüş gösterdi. Kan bağışı yapıldı fakat kan stoğu istenilen seviyelerde değildi. 

29 bin ünite kan stoku kaldı

Kızılay’da kan kaybı hâlâ  sürüyor olup; Kızılay'a güvenemeyen halk tüm çağrılara rağmen kanını  bağışlamıyor. Kızılayın, kritik kan stoku seviyesi 52 bin olarak söylendi. Kızılay’ın elinde  29 bin ünite kan stoku kaldığı ileri sürüldü. 

Kan bağışlanmıyor

Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman, 11 Nisan’da açıklama yapmıştı. Kızılay’ın ulusal kan stokunun “kritik” kabul edilen seviyenin altına indiğini belirtmişti. Ancak aradan yaklaşık 20 gün geçti.Halk Kızılay’a kanını bağışlamadı ve  için kan stokunda da yüksek bir artış yaşanmıyor. 1 Mayıs’ta kan stoku sadece 29 bin seviyelerine ulaşabildi.