Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Adana İncirlik Üssü'nün ismi değişti! Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Adana İncirlik Üssü'nün ismi değişti!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, "FETÖ terör örgütüne göz açtırmayacağız. Milletimizin desteğiyle terör örgütlerinin ve iş birlikçilerinin nefesini keseceğiz" ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar illerinde FETÖ'ye yönelik operasyonlar düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda, FETÖ'nün sözde askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 91 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, 2009 KPSS sınav sorularını usulsüz şekilde ele geçirdikleri ve kesinleşmiş hapis cezaları ile arandıkları belirlendi.

Operasyonlar sonucunda, çok miktarda Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel doküman da ele geçirildi. Bu operasyonlarla FETÖ'nün etkinliğine ve illegal faaliyetlerine karşı kararlı bir mücadele sergilendiği belirtildi.