Konya'da kaçakçılara yönelik düzenlenen operasyonlarda gümrük kaçağı cep telefonları, elektronik malzemeler, onlarca tütün mamulü ve akaryakıt ele geçirilirken, 13 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılara yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde kaçak malzemelerin bulunduğu adreslere yapılan operasyonlarda, gümrük kaçağı 42 adet cep telefonu, 126 adet cep telefonu aksesuarı, 2 adet oyun seti, 2 adet robot süpürge, 6 adet akıllı saat, 2 bin 581 paket sigara, bin 710 paket doldurulmuş sigara ve 51 bin 400 adet boş makaron ele geçirildi. Bu operasyonlarda 11 şüpheli de gözaltına alındı.

Konya'da annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek yaşamını yitirdi Konya'da annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek yaşamını yitirdi

Ayrıca, polis ekipleri kent girişinde şüphe üzerine durdurdukları bir tırda yaptıkları aramada 26 bin 300 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. Başka bir operasyonda ise merkez Selçuklu ilçesindeki bir iş yerinde çekicinin yakıt deposuna kaçak akaryakıt aktarıldığı tespit edildi ve yapılan aramada 940 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Ele geçirilen gümrük kaçağı ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 3.5 milyon lira olduğu belirlenirken, operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.