Birçok yiyeceğe zam gelmesinin ardından. Konya'da da zam ile ilgili büyük değişikler meydana geldi. Konya’da simit ve poğaçaya zam geldi. 

Konya'da simit ve poğaçaya gelen zammın ardından, vatandaşlar tarafından fiyat değişiklikleri merakla bekleniyor.

 Konya’da simidin fiyatı
Konya'da sade simidin fiyatı 2 lira arttı. Daha önce sade simitin fiyatı 5 TL'ydi. Yeni zam ile birlikte simidin fiyatı 7 TL oldu. Tereyağlı simidin fiyatı ise 13 TL oldu. Sütlü simit 10 TL, çift burgulu simit 9 TL oldu. Şekerli, peynirli, kaşarlı, zeytinli, ıspanaklı, mantarlı simidin fiyatı 13 TL oldu. Sosisli simit 15 TL, pastırmalı, kıymalı simit 30 TL, sosisli simit 15 TL oldu
İşte Konya’da poğaçanın fiyatı
Gelen zamların ardından, poğaça da nasibini aldı. Sade poğaça ve çeşitleri 7 lira oldu. İçli poğaça ise 9TL oldu.
Yapılan zam geri alınmıştı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 27 Şubat tarihinde simit ve poğaçaya yapılan zammı sebepsiz, zamansız bulmuştu. Başkan Altay'ın tepkisinden sonra  Konya Fırıncılar Odası’ndan açıklama yapılıp poğaçaya ve simide yapılan zammın geri alındığı belirtilmişti. 

Zam askıya alınmıştı
 KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak açıklamasında;  "Esnaflarımız ve Konya Fırıncılar Pideciler Simitçiler Odamızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Simide yapılan zammı askıya aldığımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" demişti.