Seydişehir Oğlakçı Mahallesi'nde hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Metin Doğan (49), kendi mülkiyetindeki 27 adet küçükbaş hayvanı, S.T. (28) ve H.P. (30) isimli şahıslara, 8 bin lira karşılığında, üç gün içerisinde ödeme yapma şartıyla sattı. Ancak, söz konusu zanlılar, alıcılarına verdikleri 18 adet küçükbaş hayvanı, farklı bir şahsa düşük bir fiyata satıp, geri kalan 9 adet hayvanı da bir sonraki güne ertelediklerini iddia ettiler.

Ancak, hayvanları satın alan şahsın durumundan şüphelenen Musa S., konuyu Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma ekipleri, hızla harekete geçerek Oğlakçı Mahallesi'nde inceleme yaptı ve Metin Doğan'ın elinde kalan 9 adet hayvanı S.T. ve H.P'nin aracına yükleyip mahalleden ayrıldıkları bilgisine ulaştı.

Konya'da ortaklık anlaşmazlığı silahlı kavgayla sonuçlandı: 1 yaralı Konya'da ortaklık anlaşmazlığı silahlı kavgayla sonuçlandı: 1 yaralı

Durumu değerlendiren ekipler, söz konusu aracı mahalle çıkışında durdurarak S.T. ve H.P.'yi gözaltına aldı. Ardından, çiftçi Metin Doğan'ın hayvanlarını kendisine teslim ederek dolandırılma tehlikesinden son anda kurtarıldı.