Konya’da şüpheli, komşularından birini öldürdü, diğerini de yaraladı. Ateş edilen anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi Divanı Kebir Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Ercüment Atçı ve Hasan L., aralarında cinsel istismar meselesinden husumet bulunan komşuları Sadık P. ve oğlu Volkan P. ile karşılaştı. Taraflar arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Sadık P. yanında bulunan tabancayla Ercüment Atçı ve Hasan L.’ye ateş etti. Şüpheli Sadık P. ile Volkan P. olay yerinden kaçtı. Başından yaralanan Ercüment Atçı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, bacağından yaralanan Hasan L.’nin tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Şüpheliler Volkan P. ve babası Sadık P. ise suç aleti silahla birlikte polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olay anı ise bir vatandaş tarafından çekilen cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, Sadık P., elinde bulunan tabanca ile araç içerisinde bulunan kişiye ateş ettiği ve olayda  Ercüment Atçı’nın hayatını kaybettiği ve kanlar içerisinde yerde yattığı görülüyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan baba ve oğlu Konya Numune Hastanesi getirildi. Burada kendilerini görüntüleyen gazetecilerin Sadık P.’ye ’neden öldürdün?’ sorusuna oğlu Volkan P.’nin ’ben öldürdüm’ diye cevap vererek babasını koruması dikkat çekti. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.