Konya'da polis ekipleri uygulama yaptı. Uygulama genelinde 600 araç kontrol edildi. Bu sayede sürücler de kontrol edilirken bazı unsurlar gözden kaçmadı.

3 aşamalı gerçekleştirildi

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 farklı noktada asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Ekipler  ve yaklaşık 200 polisin katılımıyla uygulama üç aşamalı olarak gerçekleştirildi. 

Şüpheli araçlar devreye alındı

Ekipler, önce kalabalık alanlarda uygulama yaptı. Şüpheli araçları dikkate alarak kontrolü sağladı.  Polisler, durdurulan araçlar ve yolcuları, tek tek kontrol etti.

İdari işlem yapıldı

Konya'nin Meram ilçesinde uygulama yapıldı.  300 araç durduruldu ve  ekipler tek tek arama gerçekleştirdi. Yaklaşık 800 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Bazı araçlar ve sürücülere “Ehliyetsiz araç kullanma", "Dur ihtarına uymama", "Karayolları trafik kanuna göre aykırı ışık ve aksesuar ve abartı egzoz" ile “Çevreye rahatsızlık verme” gibi suçlardan idari işlem yapıldı.

Şahıslar yakalandı

Uygulama sırasında  2 şahıs ile hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs yakalandı.

Dikkatlerden kaçmadı

Bir araca işlem yapıldı. bir araçtaki piyasa değeri yaklaşık 20 bin liraya varan uzaktan kumandalı abart egzoz düzeneği ve  45 bin liralık ses sistemi  ayrıca dikkatlerden kaçmadı.