İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adı son günlerde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı çin geçiyor. Söz konusu iddia sonrası Ali Yerlikaya'nın adı kulisleri hareketlendirdi.  

"ADAYLIĞIN TARTIŞILMASINI İSTEMİYORUZ"

İsmail Küçükkaya, Halk TV’de sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programında İçişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir isimin kendisini aradığını söyledi. Bakanlık yetkilisi, Ali Yerlikaya’nın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İBB adayı olmayı düşünmediğini söyledi. 

Halk TV'de her sabah canlı yayınlanan programında Ali Yerlikaya ile ilgili adaylık iddiasına noktayı koyan İsmail Küçükkaya, şunları söyledi:

Yüksek Seçim Kurulu, Dokuz seçim bölgesindeki itirazlara ret kararı verdi Yüksek Seçim Kurulu, Dokuz seçim bölgesindeki itirazlara ret kararı verdi

"İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir isim aradı. 'Programınızı izledik bakanlıkta, sayın Bakan da makamındaydı, izledi' dedi. Acaba Ali Yerlikaya, son zamanlarda tüm kesimlerden destek alıyor. Suç örgütlerinin üzerine gidiyor. Dedi ki bunların dışında düzensiz göç konusu da bakanlığın bir numaralı gündem maddesi. 'Sayın Bakan'ın ne aklında, ne fikrinde, ne kalbinde, ne de planlamasında hiç bir şekilde İBB adaylığı yok. Hatta sıfır ihtimal' dedi. 'Bunu söylerseniz memnun oluruz' dedi. 'Adaylığın tartışılmasını istemiyoruz' dedi."