Bu yükseliş, Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin artmasıyla gerçekleşti ve Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı.

Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı

Coinmarketcap'e göre, küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saat içinde %3 artarak 2 trilyon 540 milyar ABD Dolarını aştı. Bitcoin'in bu yükselişi, özellikle Bitcoin spot ETF'lerine yapılan yatırımların artmasıyla desteklendi. Büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşüreceği ve daha genişlemeci bir para politikasına geçeceği beklentisi de Bitcoin'in yükselişini destekliyor.

Bitcoin, tarihinde ilk kez 69.000 dolar sınırını aşarak bugün TSİ 18.10'da 69.170 dolardan işlem gördü. Ancak, rekor seviyenin ardından kâr satışları da görüldü ve Bitcoin fiyatı 68.000 dolar bandına geriledi. Geçen yıl yüzde 157 değer kazanan Bitcoin'in, analistlere göre, Nisan ayında gerçekleşecek yarılanma etkinliğiyle fiyatındaki yükselişin devam edebileceği öngörülüyor.

Kripto dünyasındaki heyecan sadece Bitcoin ile sınırlı değil. Piyasa değeri açısından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte %6,6 değer kazanarak 3.793 dolara ulaştı. Ethereum, 2021 yılında da 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Bu heyecan verici gelişmelerin yanı sıra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 Ocak'ta Bitcoin ETF'leri için yapılan 11 farklı başvuruyu onaylamıştı, bu da kripto para dünyasında yeni yatırımcıların ve ilginin artmasına yol açabilir.