AK Parti Grup Başkanı Güler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından yasa teklifi hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Güler ayrıca, AK Parti TBMM Grup Başkanlığı olarak, kripto varlıklara yönelik düzenlemeye ilişkin önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Düzenlemenin meclise sunulma zamanı hakkında bilgi veren Güler, çalışmaların Ramazan Bayramı sonrasında tamamlanması ve ardından kripto varlıklara yönelik yasa teklifinin TBMM Başkanlığına sunulması hedeflendiğini açıkladı.

Düzenleme kapsamında, uluslararası uygulamalara paralel olarak Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerinin azaltılması hedefleniyor. Planlanan düzenlemeyle birlikte, kripto varlık alım satım platformlarına SPK tarafından lisans verilmesi ve finansal kuruluşlara benzer şekilde asgari faaliyet şartlarının getirilmesi öngörülüyor.

Düzenlemenin yasalaşması ve kripto varlık hizmet sağlayıcıların lisanslanmaya başlanmasıyla birlikte, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) 15 No'lu teknik standardı kapsamında getirilen eleştirilerin bertaraf edilmesi ve Türkiye'nin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması hedefleniyor.

Apartmanlarda turizm amaçlı kiralama için yeni dönem Apartmanlarda turizm amaçlı kiralama için yeni dönem

Öte yandan, Avrupa Parlamentosu'nun geçen yıl vergilendirme konusunda aldığı kararla birlikte, Almanya ve İsveç gibi ülkelerde kripto varlıklar üzerinden vergilendirme uygulamaları artmış durumda. Almanya'da 600 euro üzerindeki değerler için kazanç vergisi uygulanırken, İsveç kripto varlıklar üzerinden yüzde 30'a varan oranlarda kesinti yapma yoluna gitmiştir.