Yasa tasarısının odak noktası, kripto varlıkların yeniden tanımlanması ve bu alanda şeffaflık ile denetlenebilirlik sağlanması. Tasarı, kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı ile alım-satım süreçlerini düzenleyecek ilkeleri belirleyecek. Ayrıca, kripto varlıkların sahipliğine dair şifrelerin net bir şekilde tanımlanması da önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Uzmanlar, bu düzenlemenin Türkiye'yi blok zincir teknolojisi alanında daha cazip bir yatırım noktası haline getireceğine inanıyor. Bununla birlikte, kripto para piyasasında kara para aklamayı önlemek de amaçlanıyor. Yasa tasarısıyla birlikte, belirli bir sınırı aşan kripto para kazançlarından işlem vergisi alınması da planlanıyor.

Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı

Bu önemli düzenlemenin yakın zamanda meclise sunulması bekleniyor, Türkiye'deki kripto varlık sahipleri ve piyasa oyuncuları tarafından yakından takip ediliyor.

Kripto Varlık Analisti Oytun Es, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Yasa tasarısı ilk öncelikli olarak borsa tarafında bazı şartların giderilmesini hedefliyor. Büyük ihtimalle burada artık borsa açmak isteyenlerle alakalı bir sermaye şartını da göreceğiz. Onun haricinde buradaki kripto varlıkların saklanmasıyla alakalı bazı şartların da geldiğini göreceğiz. Türkiye eğer burada doğru bir aksiyon alırsa bana göre kripto para ekosistemi içerisinde ve blockchain teknolojisi içerisinde dünyanın en önde gelen ülkelerinden bir tanesi olmaya aday bir ülke." ifadelerini kullandı.