İkinci tur seçimleri için hazırlanan kampanya çerçevesinde Millet İttifakı liderleri, belirlenen illerde esnaf, çarşı ve pazarları gezerek seçmenle bire bir temas kuracak. İkinci tur seçimleri için sandık güvenliği konusunda da strateji belirleyen Millet İttifakı, genel başkanların oy kullanmalarının ardından bulunduğu bölgedeki okulları gezerek oy sayımı esnasında sandık başlarında bulunacak.

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin iletişim ekiplerinden oluşan Kampanya Koordinasyon Kurulu, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için hazırlanan kampanyayı il ve ilçe örgütleriyle paylaştı.

MİLLET İTTİFAKI KAMPANYASI İL VE İLÇE TEŞKİLATLARINA GÖNDERİLDİ

Millet İttifakı Kampanya Koordinasyon Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP, Saadet, İYİ, Gelecek, DEVA ve Demokrat Parti’nin kurmaylarından oluşan Millet İttifakı Kampanya Koordinasyon Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur kampanyası ile ilgili partiler arasında koordinasyonun nasıl sağlanacağı ele alındı. Toplantı sonucunda alınan kararlar, Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin tüm il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi.

LİDERLER SAHADA OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 28 Mayıs’ta sandık başına gidecek olan 60 milyonu aşkın seçmen ikinci turda; Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında tercihte bulunacak. Her iki ittifakta da ikinci tur seçimleri için kampanya stratejileri hazırlanırken Millet İttifakı “Türkiye İçin Karar Ver” sloganını kullanacak. İkinci tur seçimleri için kalan sürede milletvekilleri, grup başkan vekilleri, geçmiş dönemde siyaset yapmış isimler başta olmak üzere tüm teşkilatlarıyla sahada olacak. Yeni hazırlanan seçim stratejisiyle seçmenin karşısına çıkacak olan teşkilatların öncelikle hedefi Kemal Kılıçdaroğlu’nun az oy aldığı il ve ilçeler olurken çalışmalara Millet İttifakı liderleri de katılacak. İttifak içerisinde bulunan 6 lider, kampanya çerçevesinde tespit edilen 8 ile giderek esnaf ziyaretleri, çarşı ve pazar gezileri düzenleyerek seçmenle yakın temas kuracak. Millet İttifakı’na yöneltilen suçlamalara karşı seçmeni ikna etmeye çalışacak olan liderler, küçük halk buluşmaları da gerçekleştirerek seçmenleri tekrar sandığa taşımayı hedefliyor.

LİDERLER SANDIK MÜŞAHİDİ GİBİ ÇALIŞACAK

İlk tur seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından milletvekili seçimlerinde binlerce sandığa itiraz eden muhalefet partileri, ikinci tur seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak için özel bir strateji hazırladı. Muhalefet seçmenini sandığa götürmeyi hedefleyen Millet İttifakı’nın bu stratejisinde oy kullanan genel başkanlar, sandıkların kapanmasıyla birlikte bulundukları bölgelerdeki okulları gezerek oy sayımlarını denetleyecek. Bu stratejiyle sandık güvenliği konusunda seçmenine güven mesajı verecek olan liderler, böylelikle binlerce sandığı da görmüş olacak. Liderlerin dışında milletvekilleri, grup başkan vekilleri ve parti teşkilatları da sandıklarda görev alırken sandık güvenliğini sağlamak için gönüllülerden de faydalanarak bir milyona yakın gönüllüye ulaşmaya çalışacak.