Okul Randevu Sistemi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in liderliğinde, Batı ülkelerinde başarıyla uygulanan bir modelin Türkiye'ye adapte edilmesiyle hayata geçiriliyor. MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bu sistem, öğretmen-veli iletişimini güçlendirerek eğitim sürecinin daha verimli olmasını hedefliyor.

Yeni uygulamayla birlikte, veliler çocuklarının öğretmenleriyle görüşmek için artık e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecekler. Okul yöneticileri, öncelikle öğretmenlerin uygun zaman dilimlerini belirleyecek ve veliler bu zaman dilimlerinden birini seçerek randevularını oluşturabilecekler. Bu sayede, velilerin yoğun iş temposu veya uzun bekleme süreleri gibi sorunlarla karşılaşmadan, istedikleri zaman öğretmenleriyle iletişime geçmeleri sağlanacak.

YKS başvurusu için son gün! Öğrenciler, başvurularınızı yapmayı unutmayın YKS başvurusu için son gün! Öğrenciler, başvurularınızı yapmayı unutmayın

Okul Randevu Sistemi'nin işleyişi oldukça basit: Veliler, e-Devlet kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapacaklar ve öğretmenlerin müsaitlik tablosundan uygun bir randevu zamanı seçebilecekler. Randevu talepleri, haftanın belirli günlerine kadar açık olacak ve veliler istedikleri zaman bu taleplerini görebilecekler. Ayrıca, sisteme giriş yaptıktan sonra aktif ve eski randevularını görebilecek, günü gelmemiş randevularını iptal edebilecekler.

MEB'in bu yenilikçi adımı, öğrenci-veli-öğretmen ilişkisinin güçlenmesine ve eğitim sürecinin daha şeffaf hale gelmesine katkı sağlayacak. Okul Randevu Sistemi, Türkiye'de eğitim alanında dijitalleşmenin önemli bir örneği olacak, aynı zamanda velilerin eğitim sürecine daha aktif katılımını teşvik edecek.