Altın ticaretinde yeni dönem başlıyor Altın ticaretinde yeni dönem başlıyor

TCMB'den yapılan açıklamada, bankacılık sektöründe yer alan TL likiditesini sıkılaştıracak yeni adımların atıldığı belirtildi. Alınan bu kararların gün içi likidite ile ilişkili olması nedeniyle mevduat faizlerinde büyük bir etki yaratması beklenmezken, EFT kanalıyla yapılan para transfer süreçlerinde önemli değişikliklerin olacağı ifade edildi.

Kararların 15 Mart itibarıyla yürürlüğe gireceği belirtilirken, özellikle bankalararası para transfer süreçlerinde yavaşlamaların yaşanabileceği vurgulandı. Bu değişikliklerin, özellikle piyasalarda aşırı hareketlenmeyi kontrol altına almayı hedeflediği ifade edildi.

Önceki uygulamalarda olduğu gibi, FAST sistemi dışında EFT ile yapılan para transferlerinde beklenen sürelerde artış yaşanacağı belirtildi. Özellikle 50 bin lirayı aşan para transferlerinde ödemenin karşı tarafa iletilme süresinin yaklaşık 2 ile 3 kat artış göstereceği bildirildi.

Bu nedenle, büyük miktarlarda yapılacak ödemelerde paranın kesildiği ancak karşı tarafa iletilme süresinde yaşanan gecikmelerin normal olduğu ve panik yapılmaması gerektiği vurgulandı.