Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu'yla beraber Mersin'e gitti ve vatandaşlara seslendi. Yavaş,  "Merkez Bankası'nın dövize ihtiyacı var. Kim milli kim gayri milli belli olur." diyerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Mersin'de vatandaşlara seslendi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, kürsüye çıktı ve Mersin'de vatandaşlara seslendi.

Yavaş, Cumhuriyet'in haberine göre,"2019 yılında Ankara'da çok iftira attılar. Siyaseti sürekli olarak çirkinleştirdiler. Seçime girerken mutlaka biraz milliyetçilik, biraz da muhafazakarlık sosuna ihtiyaç duyuyorlar. Lüks villaların, lüks hayatların konuşulmasını istemiyorlar. Bunun için aynı iftiraları atıyorlar." dedi.

"Hani adalet"

Yavaş, konuşmasına devam ederek: "Propagandaya özel uçaklarla gidiyorlar. TRT gibi devletin bir kurumunda sayın Genel Başkanımız 32 dakika konuşuyor, Cumhurbaşkanı 32 saat konuşuyor. Hani adalet!" diyerek; tepkisini dile getirdi.

Merkez Bankası'nın dövize ihtiyacı var.

Yavaş: "Oğlunuzun olduğu iddia edilen Hollanda'daki serveti getirin Türkiye'ye... Merkez Bankası'nın dövize ihtiyacı var. Kim milli kim gayri milli belli olur." diyerek; Merkez Bankası'nın dövize ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yavaş, son sözlerinde: "En son 85 yaşındaki Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu LGBT’ci ilan ettiler. Sürekli ‘Bunlar LGBT’ci’ diyorlar. Aslında kötü bir şey söylemek istiyorlar. Anlıyorsunuz ne demek istediğimi değil mi? Ben bunların LGBT karnesini açıyorum. Sayın İçişleri Bakanı, ‘Bunlar gelirse erkekle erkekle, insanla hayvan evlenecek’ diye sürekli fantazilerini anlatıyor. Maşallah çok zengin fantazileri var. Türkiye’de 2002’den sonra bir sürü LGBT derneği kurulmuş, bu hükümet zamanında. Bunlardan 7’si Soylu döneminde kurulmuş. LGBT oteli açılmış, müslüman eşcinseller derneğine de izin vermişler. Kimsenin cinsel hayatına devlet karışmaz ama bunu bizlere hakaret etmek amacıyla söylüyorlar." dedi.