Microsoft Corporation, piyasa değerini Cuma günü 2,887 trilyon dolara yükselterek Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu.

MİCROSOFT DEĞERİNİ KATLADI

Microsoft'un piyasa değerindeki bu artışta üretken yapay zeka alanındaki önemli adımları içeren OpenAI'ye yapılan yatırımlar başı çekti. Bu başarı, şirketin değerini 2024 başından bu yana %3 artırmakla kalmayıp aynı zamanda 2023'te %57'lik bir artışa da katkı sağladı.

Altının kilogram fiyatı yükselişte: Yatırımcıların dikkatini çekiyor Altının kilogram fiyatı yükselişte: Yatırımcıların dikkatini çekiyor

APPLE'IN DEĞERİ YÜZDE 3 GERİLEDİ

Microsoft'un OpenAI teknolojisini üretkenlik yazılım paketine entegre etmesi, bulut bilişim işini canlandırarak Google'a potansiyel bir rakip olarak konumlandırdı. Aksine, Apple'ın iPhone talebindeki zorluklar ve Huawei'nin rekabeti, hisselerinin %3 oranında düşmesine neden oldu.

YENİ ÜRÜNÜ APPLE'IN DEĞERİNİ ÇOK ETKİLEMEYECEK

Apple, 2 Şubat'ta Vision Pro karma gerçeklik başlığını tanıtarak önemli bir ürünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak analistler, bu ürününe rağmen Apple'ın kazancını önemli ölçüde etkilemeyeceğini öngörüyor.

APPLE LİDERLİĞİ MİCROSOFT'TAN 2021'DE ALDI

Her iki şirket de fiyat/beklenen kazanç oranları açısından yüksek değerlemelerle işlem görüyor. Microsoft'un başarısı, tedarik zinciri endişeleri nedeniyle 2021'de benzer bir durumun yaşandığı dönemde, Apple'ın piyasa değerinde liderliği ele almasının ardından gerçekleşti.