Saat 23.53'te Çınarcık (Yalova) merkezli 4.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevre şehirlerde şiddetli sarsıntılara neden oldu.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı için kura çekimi başladı: İşte detaylar! Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı için kura çekimi başladı: İşte detaylar!

"MARMARA'DAKİ SİSTEM GERİLİM BİRİKTİRİYOR"

Depremin ardından paniğe kapılan vatandaşlar uzmanların açıklamalarını beklerken, Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan bir açıklama geldi. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

'BU UÇLARDA DEPREM OLUNCA TEDİRGİN OLUYORUZ'

Çınarcık merkezli 4.1 büyüklüğündeki depremi yorumlayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu bölgedeki depremler bizim için kritik. Kırılmaya aday yer Kuzey Anadolu Fayı boyunca 7'den büyük deprem bekliyoruz. Bu uçlarda deprem olunca tedirgin oluyoruz" dedi.

Marmara Denizi'nde, saat 23.53'te meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili uzmanların değerlendirmeleri devam ediyor. AFAD, İstanbul'da da hissedilen depremin merkez üssünün ise Marmara Denizi Yalova/Çınarcık bölgesi olduğunu duyurdu. Depremin derinliği ise 11.18 km olarak kayda geçti.

İstanbul'da da hissedildi: Çınarcık'ta 4.1 büyüklüğünde deprem

"Farklı bir yer"

Depremin meydana geldiği yerin farklı olduğunu belirten Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Geçen olan depremlerden farklı bir yer. Güney Marmara'da olan depremler Gemlik Körfezi'ndeydi. Bizim beklediğimiz büyük İstanbul depremiyle ilgili olmadığını söylemiştik" dedi.

"Bu bölgedeki depremler bizim için kritik"

"Bu deprem Çınarcık Çukuru'nda" diyen Prof. Dr. Ersoy'un değerlendirmesi şöyle: "Bu bölgedeki depremler bizim için kritik. Kırılmaya aday yer Kuzey Anadolu Fayı boyunca 7'den büyük deprem bekliyoruz. Bu uçlarda deprem olunca tedirgin oluyoruz.

Bu tür depremler bir şeyin tetikleyicisi olmayabilir. Ama büyük bir deprem yaşandığı takdirde tetikleyicisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu sadece o bölgenin canlı olduğunun göstergesidir. 4 büyüklüğünde 27 bin deprem olması gerekir ki 7 büyüklüğünde bir depremin enerjisini alsın. Hazır olmamız gerekiyor."