Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayı konut satışları verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde Nisan ayında 85 bin 652 konut satıldı. Ancak, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35,6 oranında azalarak gerçekleşti.

İstanbul, Nisan ayında en fazla konut satışının gerçekleştiği il oldu. İstanbul'da 13 bin 944 konut satıldı ve bu satışlar toplam satışların yüzde 16,3'ünü oluşturdu. İstanbul'u 10 bin konut satışıyla Ankara ve 4 bin 960 konut satışıyla İzmir izledi. En az konut satışının gerçekleştiği iller ise sırasıyla 22 konutla Ardahan ve Hakkari, 53 konutla Bayburt oldu.

YABANCILARA YAPILAN KONUT SATIŞLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ


Nisan ayında yabancılara yapılan konut satışları da önemli bir düşüş gösterdi. Yabancılara Nisan ayında toplamda 2 bin 557 konut satışı gerçekleşti. Bu satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60,3 oranında azaldı. Yabancılara yapılan konut satışları, Nisan ayındaki toplam konut satışlarının yüzde 3,0'unu oluşturdu.

Antalya, yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı aldı. Antalya'da bin 24 konut satışı gerçekleşti. İstanbul 792 konut satışıyla ikinci sırada yer alırken, Mersin 186 konut satışıyla üçüncü sırada yer aldı. Yabancılar arasında en fazla konut satın alan ülke ise yine Rusya oldu. Ruslar, toplamda 817 konut satın aldı.