Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de yurttaşlara seslenerek öğretmenleri ve öğrencileri hatırladığını hissettirdi. Kılıçdaroğlu; "Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi, öğretmenlerle öğrencileri buluşturacağız." dedi.

Vatandaşlara seslendiler

Seçimlere 17 gün kaldı ve Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seslenmeye devam ediyor. Millet İttifakı Kılıçdaroğlu’nun yanında  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu  ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bulundu.

İmamoğlu, Yavaş, Babacan'dan sonra Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seslendi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden öne çıkanlar:

"Bu meydanda yeneceğiz"

Kılıçdaroğlu; "Kuvâ-yi Milliye Meydanı’ndayız. Türkiye’nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi." diyerek, inancın daima diri tutulması gerektiğini dile getirdi.

"Değişimin zamanı geldi"

Kılıçdaroğlu, sözlerine devam ederek; "Türkiye’nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum." diyerek vatandaşı anladığını, onları hissettiğini ve ülkenin sorunlarını anladığını dile getirerek; "Herkesin sıkıntısı var, derdi var." dedi. Ayrıca; " 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi." diyerek değişimin önemini ve artık olması gereken bir eylem olduğunu vurguladı.

"Barışmanın zamanı"

Yenilikleri savunan Kılıdaroğlu, yeni düzen kurmak istediğini belirterek; "Yeni bir ruha yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı." dedi. 

Artık barışın, mutluluğun, huzurun olmasını istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bunu sağlayacağını da belirtti.

"Öğretmen de olacak öğrenci de..."

Öğretmenleri ve öğrencileri de unutmayan Kılıçdaroğlu, " 100 bin öğretmen atamasını Cumhuriyet’in 100. yılında yapacağız. Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de olacak öğrenci de olacak." dedi.

"Öğretmenlerle öğrencileri buluşturacağız"

Ayrıca köy çocuklarının okumak için yurtlarını terk etmesine gerek kalmadığını belirten Kılıçdaroğlu; "Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğretmenlerle öğrencileri buluşturacağız. ‘Çocuğumu okutayım’ diyerek köyü terk etmek zorunda kalmayacaklar." dedi.