16 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birlikte özel okul ve kurumlara yönelik pek çok yeni düzenleme hayata geçirildi. Bu düzenlemeler arasında özel okullarda Bakanlıkça onaylanmış ders kitaplarının kullanılması zorunluluğu da bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı bilgilere göre, bu onaylanmış ders kitapları devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılıyor ve sürekli olarak güncelleniyor. Öğrencilere ücretsiz olarak ulaştırılması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Bu yeni düzenleme ile özel okullarda kullanılacak ders kitaplarının Bakanlıkça onaylanmış olması, öğrencilerin yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerden kaçınmasını sağlayacak. Ayrıca, bu kitaplar üzerinden yapılan merkezi sınavlarda da öğrencilerin eşit koşullarda değerlendirilmesi hedefleniyor.

MEB'den devrim niteliğinde bir adım! Okul Randevu Sistemi başlıyor MEB'den devrim niteliğinde bir adım! Okul Randevu Sistemi başlıyor

Özel okulların ders kitapları konusunda denetlenmesi de yeni düzenleme ile güçlendiriliyor. Özellikle, özel okulların ders kitaplarını Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan kitaplardan seçip seçmedikleri denetlenecek ve gerekli cezai müeyyideler uygulanacak.

Bu adım, özel okullarda eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerin eğitimine daha adil ve eşit bir şekilde erişim sağlanması için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.