İşçi 8 sene çalıştığı yerden çıkartıldı. İşçi, davacı olup tüm resmi ve dini bayramlarda çalışmasını sürdürdüğünü alması gerekenlerin kendisine ödenmediğini öne sürdü. Mahkeme,  milli ve dini bayram günlerinde çalışan işçinin tam yevmiye hak ettiğine hükmetti. 

Kendisine ödenmedi

 İşçi, davacı olup tüm resmi ve dini bayramlarda çalışmasını sürdürdüğünü alması gerekenlerin kendisine ödenmediğini öne sürdü. Mahkeme,  milli ve dini bayram günlerinde çalışan işçinin tam yevmiye hak ettiğine hükmetti. 

Davacı işçi, fazla mesai ve hafta tatili alacaklarının ödenmediğini, işyerinde bir öğün yemek ve servis uygulamasının olduğunu, tüm resmi ve dini bayramlarda çalışmasını sürdürdüğünü ancak alacakların kendisine ödenmediğini söyledi. Davacı, ayrıca iki ay başka şehirde görevlendirildiğini, kıdem tazminatı, fazla mesai alacağı, resmi ve dini bayram alacağı, hafta tatili alacağı ile  prim alacağının tahsilini talep etti.

Zaman aşımına uğradı

Davalı şirket avukatı ise davacının alacaklarının zaman aşımına uğradığını söyledi.

"Tatil gününde çalışmadı"

Avukat , savunmaya devam ederek, bütün çalışmanın yasal süreç içinde olduğunu söyledi, ayrıca tatil gününde çalışmadığını dile getirdi. 

Mahkeme; tatil ve bayramlarda fazla mesai ücretinin talep edilebileceği gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verdi.