Piyasaların tablonun henüz netleşmediği 14 Mayıs seçimlerine ilk tepkisi dolar kurunda yükseliş, Euro kurunda ise düşüş şeklinde oldu.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy sayımı devam ediyor. CHP Genel Merkezinden gelen bilgiler, ANKA ve AA tarafından paylaşılan verilerdeki farklılıklar göze çarpıyor. Şu ana kadar gelen sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri ilk turda bitirebileceği yönünde net bir veri ortaya koymadı.

Türkiye'deki piyasaların kapalı olduğu bu saatlerde Dolar ve Euro kuru, Türk Lirası karşısında yükseldi.

İlk Veriler

Dolar/TL'de ilk kotasyonlar, yüzde 0,46'lık yükselişle 19,65 seviyelerinde. Dolar kuru, piyasalarda 19,70 TL'ye kadar yükselerek son 2 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Dolar/TL, 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerin ardından 19,80 seviyesine kadar çıkmıştı.

Euro/TL ise yüzde 0,46'lık yükselişle 21, 31 seviyesinde.

Türk Lirasının, seçim haftası performansı

Dolar/TL, geçen hafta Kapalıçarşı'da ve bankalar arası piyasada 22 seviyesini aşmıştı. Perşembe günü Kapalıçarşı'da 21 TL seviyesini aşan dolar kuru, cuma günü de 22 TL'nin üzerine çıkarak 22,34 seviyesine kadar yükselmişti.

Dolar kuru, Türkiye'nin en büyük özel bankalarının hepsinde 23 TL seviyesini aşarken bir özel bankada 24 TL'nin de üzerinde bulunuyordu.

Resmi dolar/TL kuru ise uzun süredir sürdürdüğü yatay seyre devam ederek cuma gününü 19,57 seviyesinde tamamlamıştı.