Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul'dan alınabilir iddiası gündeme geldi. İngiliz basını, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Türkiye'de huzursuz bir ortam olacağını belirtti ve UEFA'nın finalin adresini değiştirebileceği iddia edildi. 

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da düzenlenecek olup sezonun son evresine girilirken bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınından Independent'in haberine göre, Türkiye'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri sebebiyle Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınması gündeme geldi. Independent spor yazarı Miguel Delaney iddiasında "Seçim nedeniyle İstanbul'da ve Türkiye'de huzursuz bir ortam var. Kim kazanırsa kazansın, siyasi uzmanlara göre bu huzursuz ortam devam edebilir. Eğer bu durum gerçek olursa, UEFA maçın oynanacağı yeri değiştirebilir. Son 3 sezonda final yerlerini değiştiren UEFA, bunu yapmaya artık çok daha hazır durumda" ifadeleri kullandı.

Independent’ın iddiasına göre, daha önce iki kez iptal edilen İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali yine tehlike altında. Covid nedeniyle, 2020’de İstanbul’dan Lizbon’a, 2021’de de Porto’ya taşınan Şampiyonlar Ligi finalinin, bu sene 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanıyor. Ancak Independent’ın baş yazarlarından Miguel Delaney, “Seçim 14 Mayıs’ta, 10 Haziran’daki gösterişli maçtan 1 ay önce.” diyerek ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın otokratik cumhurbaşkanlığı rejiminin yıkılması’ durumunda ülkede oluşacak siyasi atmosferin belirsizliğine değindi.

UEFA’nın, olası olumsuzluklar halinde Şampiyonlar Ligi finalini üçüncü kez İstanbul’dan alma planı yaptığı öğrenildi.

UEFA ÖNCEDEN TECRÜBELİ

Şampiyonlar Ligi, 2020’de Covid pandemisinin patlaması sonrasında, Lizbon’da mini bir turnuva şeklinde gerçekleştirildi. 2021’de de son anda İstanbul’dan alındı. Yeni bir Covid dalgası, Türkiye’nin Birleşik Krallık tarafından kırmızı listeye alınmasına neden oldu. Chelsea ve Manchester City arasındaki maçın İstanbul’da oynanmasının mümkün olamayacağı için İstanbul’daki organizasyon iptal edildi ve final müsabakası Porto’da oynandı.