BOTAŞ duyurdu. "1 Mayıs'ta itibaren geçerli olacak." Ayrıca BOTAŞ, sanayi gazına indirim yapıldığını da ayrıca açıkladı.

Sanayi gazına indirim

BOTAŞ, açıkladı. Sanayide kullanılan doğal gazda yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirime gidildiğini bildirdi.  Kararın ise 1 Mayıs itibariyle geçerli olacağını belirtti.

İşte BOTAŞ'ın açıklamaları:

"Kuruluşumuzun Doğal Gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa Fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Bu kapsamda, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır." diyerek BOTAŞ, bu zamana kadar makul bir fiyatta olduğunu fakat 1 Mayıs'tan itibaren, değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirtti.

İndirim yapılmıştır

BOTAŞ, 2022 Ekim ayını esas aldı ve buna göre;"Sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla %52,43 ile %63,63 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise %51,52 oranında indirim yapılmıştır." diyerek Botaş indirim nerelerde, hangi düzeyde, nasıl yapıldığını ayrıca tekrar açıkladı ve elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satışına indirim yapıldığını belirtti. 

En düşük doğal gaz fiyatı

"HEPI fiyatları esas alındığında ise;  Konutlarda Ukrayna ve Macaristan'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." diyerek açıklamasını bitiren BOTAŞ, Ukrayna ve Macaristan'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaza sahip olduğumuzu belirtti.