Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti

Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinin duyurusuna göre, Schengen vizesi için yapılacak başvurularda artık randevu süreci iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. İlk aşamada, başvuru sahipleri randevu bekleme listesine kaydolacaklar ve bu kaydolduklarına dair bir e-posta alacaklar.

'İlk aşamada, başvuru sahipleri randevu bekleme listesine kaydolacaklar ve bu kaydolduklarına dair bir e-posta alacaklar.'

İkinci aşamada ise, vize başvurularının harici hizmet sağlayıcı aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimi yapılacak. Bu adımın ardından, randevular randevu kayıtlarının kronolojik sırasına göre tahsis edilecek. Artık, uygun bir randevu bulmak için uzun süren aramalara gerek kalmayacak. Yeni randevu sistemi 1 Mart 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Yapılan açıklamada Schengen vizesi için randevu alırken dikkat edilmesi gereken koşullar ise şu şekilde belirtildi:

'18 Mart 2024 tarihinden itibaren atamalar yalnızca Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilciliklerinin internet sitesinde yer alan randevu sistemi üzerinden yapılacaktır.

Lütfen başvuru hakkında önceden bilgi alınız: başvuru formu, sunulacak belgeler, randevu takvimi vb. web sitesinde. EURO 2024 ile ilgili Schengen vizesine başvurmak için ayrı bilgi formları bulunmaktadır.

Vize başvurusu için randevular, harici hizmet sağlayıcısı iDATA’nın başvuru için randevu bekleme listesindeki kayıtlarının kronolojik sırasına göre atanır.

Randevu kaydı her zaman ücretsizdir ancak vize başvurusunun yapılması amacıyla randevunun onaylanması için 1.000,00 TL tutarında (hizmet ücretinin bir bölümü olarak) bir ön ödeme yapılması gerekmektedir. Randevu almak için bir acente veya aracı şirkete başvurmanız gerekmemektedir.'