Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi! İşte yeniden yapılacak 4 ilçe seçimi Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi! İşte yeniden yapılacak 4 ilçe seçimi

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere yaklaşık 61 milyon seçmen katılacak. Bu seçim, 5 yıl boyunca görev yapacak olan yerel yöneticilerin belirleneceği kritik bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ancak seçimlere az bir süre kala, seçmenlerin en çok merak ettiği konular arasında "Oy verirken gereken belgeler" ve "oy kullanma yerinin nasıl öğrenileceği" bulunuyor. İşte detaylar...

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, seçimlerle ilgili propaganda serbestliği 21 Mart'ta başladı ve 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek. Aynı tarihte seçim yasakları da son bulacak ve 31 Mart günü sandıklar açılacak.

31 Mart'taki seçimlerde, Türkiye genelinde 34 farklı siyasi parti yarışacak. Bu seçimlerde toplamda 206 binden fazla sandık kurulacak ve 81 il ile 973 ilçede belediye başkanları ile ilgili seçimler yapılacak.

Seçmenlerin en çok merak ettiği konular arasında, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenmek bulunuyor. Bu bilgiyi öğrenmek oldukça kolay. Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi aracılığıyla nerede oy kullanacaklarını kontrol edebilirler.

Bir diğer önemli konu ise oy kullanırken hangi belgelerin gerektiği. Seçmenlerin, oy kullanırken yanlarında seçmen bilgi kağıdını bulundurmaları zorunlu değil. Oy kullanabilmek için, T.C. kimlik numarası bulunan herhangi bir resmi belge yeterli olacaktır.

Son olarak, seçim günü oy verme saatlerinde de bazı değişiklikler yapıldı. Mart ayında gerçekleşecek olan seçimler nedeniyle, güneşin batış saatleri dikkate alınarak doğudaki bazı illerde oy verme saatleri bir saat erkene alındı.

Seçimlere sayılı günler kala, seçmenlerin bu detaylara dikkat etmeleri ve oy kullanma sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamaları önem arz ediyor.