Seçim sürecinin önemli bir aşaması olan itiraz süreleri de belirlendi. İlçe seçim kurullarına yapılacak itirazlar için son tarih yarın, saat 15.00 olarak belirlendi. Bu itirazların ilçe seçim kurulları tarafından en geç 4 Nisan Perşembe günü, saat 17.00'ye kadar karara bağlanması gerekiyor.

Türkiye'nin yerel seçim sonuçları açıklandı: İşte il il oy dağılımları ve yeni büyükşehir belediye başkanları Türkiye'nin yerel seçim sonuçları açıklandı: İşte il il oy dağılımları ve yeni büyükşehir belediye başkanları

İl seçim kurullarına yapılacak itirazlar için son tarih ise 5 Nisan Cuma günü, saat 17.00 olarak açıklandı. Bu itirazların il seçim kurullarınca, 7 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar karara bağlanması hedefleniyor.

YSK'ye yapılacak itirazlar için son tarih ise 10 Nisan Çarşamba günü, saat 17.00 olarak belirlendi. Olağanüstü itirazlar ise 7 Nisan Pazar günü saat 17.00'den başlayarak, 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecek.

Seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için belirlenen bu süreler içerisinde adaylar ve ilgili tarafların itiraz haklarını kullanabilecekleri önemli bir süreç olacak.