Gündemden düşmeyen seçim konusu bugün de gündemini korumakla birlikte, seçime az kaldığı için bazı yasaklar başladı.

18:00'de sona erecek

YSK'nin seçimler için söylediği zaman belirleniyor. Bu zamana göre,  bugün başlayan bir kısım seçim yasakları, propaganda serbestliği, oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona erecek.

Görüntülü propaganda yapabilecek

Seçime katılan bağımsız adaylar ve siyasi partiler seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açacak ve  sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek.

Siyasi partiler gönderebilecek

Vatandaşlar, mesaj gönderip sesli, yazılı, mesajlarla propaganda yapamayacak ancak siyasi partiler kendi üyelerine sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderebilecek.

10 gün önce yapılamayacak

Oy verme gününden önceki 10 günlük sürede, basın ve yayın araçlarıyla bir siyasi parti için paylaşım yapamayacak ve oyunu etkileyecek yayın yapamayacak. Bu süre dışında yapılanlar da tarafsız olacak.

YSK belirleyecek

Kamuoyu araştırmaları ve anketlerin yayınlanması sırasında, araştırmanın hangi kuruluş tarafından yapıldığının, denek sayısının, araştırmanın kim tarafından finanse edildiğinin açıklanması zorunlu bir hale gelecek. Yapılacak propagandaların ve yayınların ilkelerini Yüksek Seçim Kurulu belirleyecek olup, dikkste alınacak.
Yayınlarda bulunulması yasak olacak
Seçim propagandasının başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içinde, devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler ile bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri ve Bankalar Kanunu'na tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla  nutuklar söylenmesi, törenler düzenlenmesi, demeçler verilmesi ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması yasak olacak.

Makam otomobilleri ile yapılmayacak

Seçim propagandasının başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içinde bakanlarla, milletvekilleri, yurt içinde yapacakları seçi propagandasını ve gezileri makam otomobilleri ile yapamayacak.

Törenler de yapılamayacak

Bununla birlikte geziler yapılacak olup, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalarla törenleri de yapılamayacak, resmi ziyafet verilemeyecek.

Memurlar katılamayacak

Ayrıca, seçim propagandasının başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar geçen süre içinde milletvekilleri, bakanlar, ve adayların seçim propagandası gezilerie memurlar katılamayacak.