Son dönemde emeklilere yapılan yüzde 49.25'lik zam kararı, emekliler arasında memnuniyetsizlik yaratmıştı. Bu durumun ardından hükümetin, emeklilere doğrudan para ödemesi yapmayacağı ancak destek paketleri üzerinde çalıştığına dair iddialar ortaya atıldı.

Ancak emekliler, asıl umutlarını seyyanen zam konusunda taşıyorlar. Bu noktada SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yapmış olduğu açıklama büyük önem taşıyor. Erdursun, son yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Bayram ikramiyesi miktarı netleşti ve 3 bin lira olarak belirlendi. 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapacak olanlar, bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Cumhurbaşkanı tarafından son dakika bir açıklama yapılarak emekli aylıklarıyla ilgili belirsizliklerin giderilmesi mümkün ancak Mart ayında ek bir ödeme yapılmayacağı anlaşılıyor.

Süt fiyatlarından sonra peynir ve diğer süt ürünlerine zam geliyor! Süt fiyatlarından sonra peynir ve diğer süt ürünlerine zam geliyor!

Eğer Nisan ayında bir düzenleme olacaksa, bu beklenmelidir. Seçim öncesinde ek ödemeler yapılmayıp Nisan ayına bırakılması, mantıklı bir tercih olacaktır.

1 Temmuz'da zaten memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında zorunlu olarak artış gerçekleşecektir.

Hükümet, asgari ücrete zam yapmayacağını belirtmişti ancak asgari ücrete yapılan artışlar, emekli aylıklarının belirlenmesinde etkili bir faktördür.

Devlet, özel sektörden SGK ve vergi primlerini toplamaktadır. Geçmiş yıllarda asgari ücrete yapılan yüksek artışlar, emeklilere yapılan zam oranlarını geride bırakmıştır.

Bu durum, emeklilerin çoğunluğunun asgari ücretin altında aylık almalarına neden olmuştur."

Özgün içerik üretimi için yapılan değişikliklerle birlikte haberin anlamı ve bütünlüğü korunmuş, yerel ve ulusal yayın yapan haber sitesine özgü bir içerik sunulmuştur.