Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Memur-Sen Kurulu'na katıldı. Erdoğan, kurulda “Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız” dedi ve memurları her fırsatta düşündüklerini dile getirdi.

"Emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız"

Erdoğan, kurulda konuşma yaptı.  “Seçimden sonra yeni Meclis’in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız” diyerek; emeklileri sevindireceklerini de ayrıca dile getirdi.

"Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız”

Erdoğan, memurların beklediği zam farkına yönelik açıklama yaptı. Erdoğan “Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız” diyerek; memurları düşündüğünü ve memurlar için gerekeni yapıp, enflasyon dikkate alınarak düzenleme yapacağını dile getirdi.

Artan kira fiyatlarına düzenleme

 Erdoğan, artan kira fiyatlarına yönelik de açıklama yaptı ve artan kira fiyatlarına yönelik düzenleme yaptığını kaydetti.

Erdoğan, “TOKİ vasıtasıyla daha fazla konut üreterek, memur ve ücretlinin refah kaybının önüne geçerek, bu meseleyi mutlaka çözüme kavuşturacağız. Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerimizde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili de gerekli hazırlıkları yapıyoruz.” diyerek depremden sonra artan kira fiyatlarına ilişkin açıklama da ayrıca yaparak; düzenleme yaptıklarını dile getirdi.