Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışında yaşayan Türk halkına seslenerek; "Sizin tek bir oyunuz Türkiye'nin ve milletimizin geleceği için hayati önemde. Adil, zengin, dünyayla rekabet eden, gençleri umutlu bir Türkiye için ihtiyacımız olan değişimde gelin siz de yerinizi alın.”" dedi ve oylarının gerçekten ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Yurt dışındaki Türk vatandaşlara seslendi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, yurt dışında oy kullanacak Türk vatandaşlar için  Twitter'dan yeni bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, yapacaklarını, yapmak istediklerini özellikle gençlerle ilgili planladıklarını söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:

"Vatan sevgisi sizi toprağınıza yakın tutuyor"

Kılıçdaroğlu; “Sevgili halkım, dinlenmemek üzere yola çıktık” dedi ve sözlerinin başlangıcını yaptı.   “Dünyanın her neresinde olursanız olun kalbinizin memleketinizle attığını biliyorum. Belki hayatınızın belli bir döneminde Türkiye'den göçtünüz, belki Türkiye'de bile doğmadınız ama kuşaktan kuşağa geçen vatan sevgisi, sizi de toprağınıza yakın tutuyor” diyerek; bu ülkede olmamalarına rağmen önemlerine vurgu yaptı. Ayrıca vatan sevgilerini de bildiğini dile getirdi.

"Burası sizin memleketiniz"

 Kılıçdaroğlu, “Toplumsal dirlik ve birliğimiz bozuluyor. Türkiye'de yaşayın, yaşamayın, burası sizin memleketiniz. Toprak çeker derler ya… Kim bilir belki bir gün memleketinize döneceksiniz. Belki bazılarınızın emeklilik hayali, belki bazılarınız dönmeye hazır” diyip her şekilde onları beklediğini ve buranın onların da yuvası olduğunu dile getirerek; yurt dışındaki Türklere seslenmeye devam etti.

"9 Mayıs'a kadar..."

Kılıçdaroğlu, “Bunun için ülkenin düze çıkmasını, ekonominin düzelmesini, ülkeye özgürlük gelmesini bekliyor olabilirsiniz” dedi ve bunun olması için elinden geleni yapacağını vurgulayarak sözlerine devam etti; “Öyle ya da böyle, vatandaşları olarak sizler de bu ülkenin geleceğinde söz sahibisiniz. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde sizler için temsilciliklerde oy verme işlemi bugün başladı. 9 Mayıs'a kadar oyunuzu kullanabilirsiniz” dedi ve ne zamana kadar oylarını kullanabileceklerini açıkladı.

"İyileştirimesini sağlayacağız"

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"TBMM'de  güçlü varlık sürdürebilmeniz için yurt dışı seçim çevresi oluşturacağız. Yani sizler kendi aranızda kendi milletvekillerinizi seçip parlamentoya göndereceksiniz. Türkiye'de emekli olup başka bir ülkede çalışırken size uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıklarınızın iyileştirilmesini sağlayacağız." diyip vaatlerini sıralamaya devam etti.

"Türkiye'de kalış sürelerini uzatacağız"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabileceksiniz. Otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasının uygulamasında doğabilecek mağduriyetleri gidereceğiz." diyerek mağduriyetleri gidereceklerini dile getirdi. " Yurt dışında kullandığınız otomobilinizin Türkiye'de kalış sürelerini uzatacağız. Fahiş uçak bileti fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz. Türkiye'ye gelirken beraberinizde getirdiğiniz telefonların kullanım sürelerini uzatacağız." diyerek açıklamasını sürdüren Kılıçdaroğlu, bilet fiyatlarına ve Türkiye'deki kalış sürelerine dikkat çekti.

"Eşit imkanlar sağlayarak çözeceğiz"

Kılıçdaroğlu: "Mavi kartlı kardeşlerimizin sıkıntılarını, vatandaşlarımıza eşit imkanlar sağlayarak çözeceğiz. Ve daha birçok adımı atacağız. Yeter ki siz Türkiye'ye, anavatanınıza geldiğinizde mutlu olun." diyerek burasının onların vatanı olduğunu vurguladı.

"Hayati önemde"

Kılıçdaroğlu, bir oyun önemine vurgu yaparak; "Sizin tek bir oyunuz Türkiye'nin ve milletimizin geleceği için hayati önemde. Adil, zengin, dünyayla rekabet eden, gençleri umutlu bir Türkiye için ihtiyacımız olan değişimde gelin siz de yerinizi alın.” dedi.

"Ülkenin düze çıkması için sorumluluğunuz var"

Kılıçdaroğlu videoyu, şu şekilde bitirdi: “Yurt dışından oy kullanacak vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ülkemize baharları getirmek ve Türkiye’nin dünyadaki itibarını en yükseğe taşımak için hepinizi Halil İbrahim Soframıza davet ediyorum. Bir de size özel vaatlerimizi duyun. Ülkenin düze çıkması için sorumluluğunuz var”