Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu öncesi birkaç kez bir araya gelen Özdağ, başta Suriyeli sığınmacıların geri gönderilmesi olmak üzere anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Özdağ, Kılıçdaroğlu ile ortak basın toplantısı öncesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sığınmacıları "İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, ortak basın toplantısında şunları söyledi:

"Türkiye'nin geleceği açısından, Türkiye'nin parlamenter sisteme kavuşup daha sağlıklı bir sistemle yürümesi için herkese sorumluluk düşüyor. Güzel sonuçlar elde ettik. Ev sahipliği yaptığı için Genel Başkan'a teşekkür ederim. Türkiye güzel günlere gebe. Türkiye'yi huzura kavuşturacak adımları hayata geçireceğiz. "

Özdağ ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin en önemli sorunu, hiç şüphesiz ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri gönderilmesidir. Bu, kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunları aşması mümkün değildir. Bu olmadan kiraların yükselmesini engelleyemeyiz. Sokaklarda güvenliği sağlayamayız. Çoçuklarımıza iş bulamayız."

"Biz sığınmacıları vatanlarına göndermek için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulmuş olması, vatandaşlarımıza yeterince ulaşmamızı engelledi. Fakat ilk tur sonrası ortaya çıkan siyasi görünüm, iki adayın ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturdu. AK Parti Genel Başkanı Vekili Numan bey bizden destek istediler. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönüşünü içermiyordu. Kemal bey, sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. 

"Zafer Partisinin önerdiği 1 yıl içinde Suriyelilerin Suriye'de güvenliği sağlanacak, Türk ekonomisi üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, sokakları güvenli kılacak bir model üzerinde fikir birliğine vardık. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleme kararı verdik."

"Millet ve ATA İttifakı'na bütün seçmenlere çağrım var. Değerli yurttaşlar eğer analarımızdan ve babalarınızdan aldığınız Türkiye'nin göçmenistan olmasını istemiyorsanız, kızınız sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak Kılıçdaroğlu'na oy verin"