Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli

Özellikle dana ve kuzu eti fiyatları, bir yıl içerisinde %100'ün üzerinde bir artışla rekor seviyelere ulaşmış durumda. Balık ve tavuk eti fiyatlarında da dikkate değer artışlar yaşanıyor. Geçmişte sofraların vazgeçilmezi olan et, artık bir lüks haline geldi. Ekonomik gelişmelerin etkisiyle artan enflasyon, vatandaşların sofralarını boşaltıyor ve cüzdanlarını zorluyor. Bu durum, Konya halkını derinden etkileyerek endişe ve sıkıntı yaratıyor.

TÜİK'in bugün açıkladığı Ocak ayı enflasyon verileri, et fiyatlarındaki hızlı artışı gözler önüne seriyor. Kırmızı ve beyaz et fiyatları, enflasyon sepetinde belirgin bir şekilde yükseliş gösteriyor, bu da vatandaşların harcamalarını olumsuz yönde etkiliyor. Ocak ayı enflasyon verilerine göre, tüketici enflasyonu yıllık bazda %64,86'ya yükselerek son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Aylık enflasyon da beş ayın zirvesine çıkarak %6,70'e yükseldi. Gıda enflasyonu ise %69,71'e çıkarak alarm veriyor. Buna göre, dana eti fiyatı yıllık %109,72 artış gösterirken, kuzu eti fiyatı ise yıllık %129,41 artışla gıda enflasyonunu aşıyor. Konya'daki kasaplar ve marketlerde, kuzu eti çeşidine göre 400 TL ile 600 TL arasında satılırken, dana etinin fiyatı 350 TL ile 650 TL arasında değişiyor.