Yeni yargı paketi kapsamında bir dizi düzenleme hayata geçirildi. Özellikle 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme' fiili artık ayrı bir suç olarak tanımlanacak; bu fiili gerçekleştiren kişi, işlediği suç ve örgüt adına suç işlediği için ayrı ayrı cezalandırılacak. Devlet güvenliğine ve anayasal düzene karşı işlenen suçlar bağlamında, silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişilere 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Ayrıca suçla daha etkin mücadele ve caydırıcılığın arttırılması amacıyla, bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı ise 100 liradan 500 liraya yükseltilecek. İcra ve İflas Kanunu'na göre bölge adliye mahkemelerince verilen nihai kararlara karşı temyiz yoluna başvurma süresi de 2 hafta olarak belirlenecek.

Bayram tatili kederle başladı: İlk 3 günün dehşet veren bilançosu Bayram tatili kederle başladı: İlk 3 günün dehşet veren bilançosu

Hapis cezasının infazı sürecinde de bazı değişiklikler yapılacak. Kesinleşmiş hapis cezasının infazı amacıyla ceza infaz kurumunda bulunan ergin bir kişi, isteği üzerine kısıtlanabilecek veya kendisine kayyum atanabilecek. Ayrıca, toplam 5 yıl veya daha fazla kesinleşmiş hapis cezasının infazı amacıyla ceza infaz kurumunda bulunan bir kişinin kişiliğinin veya mal varlığının korunması bakımından kısıtlanması da mümkün olacak.

Yargı sistemindeki belirli sürelerin aşılması durumunda manevi tazminat taleplerini karara bağlamak üzere Tazminat Komisyonu kurulacak. Ayrıca yakalama, tutuklama ve adli kontrol işlemlerine ilişkin yapılan işlemlere karşı, kanunda öngörülen başvuru imkanlarından yararlandırılmayan kişiler tazminat talebinde bulunabilecekler. Yargıtay veya bölge adliye mahkemeleri tarafından verilen hükümlere karşı istinaf ve temyiz yolları açık olacak, karar ve hükümler hukuka aykırılıklar açısından incelenebilecek.