Başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapılabilmektedir.

YKS kapsamında, 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT) gerçekleştirilecek. 9 Haziran'da ise sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

MEB, yaz tatili günlerini azaltarak öğrencileri üzecek karar aldı MEB, yaz tatili günlerini azaltarak öğrencileri üzecek karar aldı

Ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (MSÜ) başvuran adayların da YKS'ye başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

ÖSYM'nin belirlediği başvuru kılavuzuna göre, sınav ücretleri TYT, AYT ve YDT oturumları için her biri için 295 TL olarak belirlenmiştir. Sınav ücretlerinin ödemesi 27 Şubat Salı gününe kadar yapılabilirken, 5-7 Mart tarihleri arasında yapılacak geç başvurularda ise ücret %50 artırımlı olarak ödenecektir.

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), 25 Şubat'ta gerçekleştirildi. 104 bin 485 adayın başvurduğu bu sınav, 89 farklı merkezde yapıldı. YÖKDİL sonuçları ise 15 Mart'ta açıklanacak olup, sonuçlar açıklandıktan itibaren 5 yıl boyunca geçerliliğini koruyacaktır.

Öğrenciler, başvuru süresinin dolmadan YKS başvurularını tamamlamayı unutmayın!