14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlarının Anadolu Ajansı tarafından açıklanma biçimine ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yapılan itirazlar nedeniyle çok sayıda sandığın sonucunun sisteme girilememesine tepkiler sürerken, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) açıklama geldi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Kılıçdaroğlu'nun "YSK'yı uyarıyorum, illerdeki veri girişini sağlamak zorundasınız" çıkışına yanıt verdi. Yener, veri girişinde aksaklık yaşanmadığını savundu.

 Yener, "YSK'nın veri girişinde aksama ya da gecikme söz konusu değil. Veriler anlık olarak siyasi partilerle paylaşılıyor" diyerek şöyle devam etti:

"Sandık alanlarından gelen sonuçların ilçe seçim kurullarına, oradan da il seçim kurullarına intikali ve bu şekilde sisteme veri girişi söz konusu olmaktadır. Yurt içinde yüzde 47,08; yurt dışında yüzde 12,60 oy girişi gerçekleşmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Gecikme durumunda nasıl bir yöntem izleneceği kanunda ve seçim takviminde işlenmiştir."

KILIÇDAROĞLU'NDAN YSK'YE: AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ

Kılıçdaroğlu, oy sayımı sürerken yaptığı açıklamada "Yüzde 60'lar ile başlayan kurgu şu anda 50'nin altına düştü. Sandık müşahitleri ve seçim kurullarındaki görevlilerimiz bulundukları yerden asla ayrılmasın. Bu gece uyumayacağız Halkım. YSK'yı uyarıyorum, illerdeki veri girişini sağlamak zorundasınız" demişti.