Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK'ya iletilen yazıda, sandık kurullarının saat 17.00'de oy sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı belirtilmiş, ancak ramazan ayında sadece su ile oruç açılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağı ifade edilmiş ve sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyecekleri sorusu gündeme getirilmişti.

YSK, konuyu inceledikten sonra 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesini hatırlatarak, "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır." hükmünü vurguladı. Aynı yönde düzenleme YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de yer almaktadır.

Bayram tatilinde 38 kişi hayatını kaybetti, 5026 yaralı! Bayram tatilinde 38 kişi hayatını kaybetti, 5026 yaralı!

Bu çerçevede YSK, oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verdi. Ramazan ayında iftar saati olsa dahi sandık kurulu görevlilerine mola verilmeyecek, oy sayımı kesintisiz bir şekilde devam edecek. Bu karar, seçim sürecinin adil ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesine olanak sağlayacak.