Seçim atmosferinin iyice kızıştığı bu dönemde, hükümetin indirim kampanyalarıyla çözüm bulmaya çalışması emekliler arasında hayal kırıklığı yarattı.

Dolar değerindeki yükseliş devam ediyor Dolar değerindeki yükseliş devam ediyor

Seçim Öncesi İndirim Müjdesi!

27 Mart 2024 tarihinde, seçimlere sayılı günler kala, emeklilerin maaşlarına zam yapılması beklentisi yerine hükümetten indirim müjdesi geldi. 2024'ün emekli yılı ilan edilmesinin ardından birçok kurumda emeklilere özel indirimler sunulacak.

Zam Beklentisi Hayal Kırıklığıyla Sonuçlandı

Milyonlarca emekli, geçim sıkıntısı içerisindeyken seçim öncesi maaşlarına zam yapılmasını umut ediyordu. Ancak hükümetin indirim kampanyasıyla gelmesi emekliler arasında büyük hayal kırıklığına neden oldu. Emekliler, "Geçim derdindeyken indirimlerin ne anlamı var? Maaşlara zam istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Emekli Promosyonları Yarın Hesaplarda

Hükümetin sunduğu bir diğer müjde ise emekli promosyonları oldu. Kamu bankaları tarafından verilen emekli promosyonları 8 bin TL ile 12 bin TL arasında yükseltildi. Bu promosyonlar yarın itibariyle hesaplara yatmaya başlayacak ve iki emekli maaşı alanlar en az 16 bin TL alabilecekler.

Cumhurbaşkanı'ndan Enflasyon İtirafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray mitinginde emekli maaşlarına yönelik enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığı ile mücadele ettiklerini belirtti. Ancak enflasyon ortamında yapılan her türlü yardımın yetersiz kaldığını ifade etti.

Emeklilere Özel İndirim Kampanyaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurduğu indirim kampanyaları da netlik kazanmaya başladı. PTT'den Tarım Kredi'ye, Türk Hava Yolları'ndan demir yollarına kadar birçok kurum, emeklilere özel indirimler sunacaklarını duyurdu.