1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor

İsrail ve Filistin savaşı dünya genelinde piyasalarda gergin bir ortam oluştururken Brent petrolün varil fiyatı dün 90.50'den kapattı. Perşembe günü bir değişiklik olmazsa Benzine  1 lira 50 kuruş zam geliyor. Savaş ortamından dolayı petrol varil fiyatları arka arkaya artış göstermeye devam ediyor. 

Personelsağlık'ın haberine göre, bütçe açığını kapatabilmek için hükümet akaryakıta başka gerekçeler gösterilerek zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. 3 gün önce benzine 1 lira 48 kuruş zam yapan hükümet perşembe günü saatler 00.01'i gösterdiğinde 1 lira 50 kuruş daha zam yapacak.

Yapılacak olan zammın en büyük nedeni ise brent petrol fiyatlarının dünya genelinde dalgalanmasından kaynaklanıyor. Türkiye petrol üretimi olarak çok düşük seviyelerde kalırken akaryakıtta büyük oranda dışa bağımlılık söz konusu olduğu için günlük olarak fiyatlar etkileniyor.

1 lira 50 kuruşluk zammı da saçma bulan vatandaş "Benzine 3 gün önce 1 lira 48 kuruş zam yapılmıştı. Cuma günü 1 lira 50 kuruş daha zam yapılacak. Çıksınlar 3 TL zam yaptık desinler. Bizi taksit taksit öldürmesinler. Öyle de böyle de motorin alınıyor. Ben emekliyim. Bana enflasyon farkını verirler. Yüzde 2 de zam yaparlar. Alacağım her ürüne de zammı bindirirler. Yine açlıkla savaşmaya devam ederiz" diye konuştu.