İlk çeyrekte fiyatlar yüzde 12-15 arasında bir artış yaşandı. Özellikle, 800 bin ile 1.2 milyon TL arasında olan, 1-1,5 yaşındaki ikinci el araçlara olan talep, konut yatırımlarını geride bıraktı.

Geçmişte yüksek fiyata alınan araçların şu anda piyasaya sürülmesi, ikinci el araç fiyatlarını yukarı doğru itiyor. Sıfır kilometre araç fiyatlarının yüksekliği ve kredi imkanlarının kısıtlı olması da ikinci el araçlara olan talebi artırıyor.

Uzmanlar, fiyatların yılın ikinci çeyreğinde de artış eğiliminde olacağını tahmin ediyor. Ayrıca, sıfır kilometre araç pazarındaki hafif düşüş de ikinci el araç talebini artırıyor.

Altın ticaretinde yeni dönem başlıyor Altın ticaretinde yeni dönem başlıyor

Diğer yandan, 2023 model sıfır kilometre araçların tükenmesi, 2024 modellerin daha yüksek fiyatlarıyla birlikte tüketicileri ikinci el araçlara yönlendiriyor. Yeni teknolojiye sahip ikinci el araçlara olan talep artıyor. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde ikinci el araç stoğunun daha gençleşmesi bekleniyor.

Birçok uzman, ikinci el araç fiyatlarının bayram tatilinin ardından da yükseleceğini öngörüyor. Yüksek talep ve sınırlı arz nedeniyle fiyatların artmaya devam etmesi bekleniyor.